Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου

Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης μας με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου

Με αφορμή της επισκέψεώς του στο νησί της Ρόδο, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης, στις 19-05-2016 είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συναδέλφους μας και να αφουγκραστεί τα προβλήματα που τους απασχολούν. 

Αντιπροσωπεία της Ένωσης  και συγκεκριμένα ο  Πρόεδρος της Χατζηκυριάκος Ιωάννης, ο Γεν. Γραμματέας Δημητρακόπουλος Ιωάννης, ο Αν. Γεν. Γραμματέας Χρυσόμαλλος Βασίλειος και ο Ταμίας Κωνσταντάκης Παναγιώτης, του κατέθεσε τόσο τα προβλήματα, όσο και τις απόψεις της για σειρά θεμάτων που απασχολούν τον πυροσβέστη. 

Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στα παρακάτω, ενώ του καταθέσαμε διάφορα έγγραφα - σημειώσεις μας σχετικά με τα θέματα αυτά.

  • Στη παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων, στον επικείμενο εξοπλισμό με πυροσβεστικά οχήματα των νησιών μας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την άμεση απόσυρση όλων των πυροσβεστικών οχημάτων πέραν της 25ετίας. 
  • Στην σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό, ειδικότερα στις Υπηρεσίες της νήσου Κω 
  • Στην επιβεβλημένη αντικατάσταση του παλαιού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των στολών και μέσων ατομικής προστασίας  των πυροσβεστικών υπαλλήλων, που έχουν να αντικατασταθούν από το 2008.
  • Στη ψήφιση επιτέλους ενός αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων (Π.Δ. 170/1996) με παράλληλο δικαίωμα αλλαγής τόπου συμφερόντων.
  • Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Κρατικών Αερολιμένων Ρόδου & Κω
  • Στο κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου.
  • Στο θέμα αναβάθμισης της εκπαίδευσης των συναδέλφων μας 
  • Σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας των συναδέλφων μας
Ο κ. Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων, δεσμευόμενος παράλληλα για τη συνέχιση της έως τώρα καλής συνεργασίας μαζί μας .